Recenze restaurace: Hotel Olympionik Mělník

V blízkosti autobusového nádraží vyrostl sportovní areál, hotel a restaurace Olympionik provozovaný medailovým hrdinou z olympijského boxerského ringu Rudou Krajem. Jak obstála hotelová restaurace v naší recenzi?

Prostředí: 2
Jídlo: 2
Cena/kvalita: 2
Celkové hodnocení: 2

Prostředí: 2

Začněme tím, co se nám líbilo. Dostatek míst na parkování, terasa, kterou v létě stíní slunečníky, čisté, vkusně zařízené a přiměřeně veliké toalety, čistota v celé restauraci.
Co nám trochu dojem kazilo bylo horší prosvětlení interiéru (nezaslouženě to vyvolvá trochu "umouněný" dojem), na pocity z návštěvy působila i obsluha, na které se již zřejmě trochu podepsala únava. Ne, že by byla nezdvořilá, ale prostě tomu chyběla jiskra, osobní zapojení a zájem o hosta. Věcí osobního vkusu pak může být prostření stolů. Zašpiněný a propálený ubrus na stůl nepatří. Vzhledem k jídlu, které se zde podává, by možná trošku výrazněji laděná a zdobná podoba prostření byla na místě. Jídlo by si to zasloužilo. Umělecké ztvárnění Rudy Kraje na velkoplošných fotografiích na jedné ze stěn to nezachrání, stejně tak povedené ze stropu visící lampy.

Olympionik

Jídlo: 2

Podle obsazenosti restaurace hosty soudím, že největší návštěvnost má v době podávání "hotovek" k obědu. Proto i náš zkušební vzorek pocházel z této nabídky. Jídelní lístek sice sliboval i tajuplné dobroty pod názvy Rudova ďábelská pěst, Sparťanský nářez (dočasná nabídka kuchyně) atd., vyzkoušel jsem ale kuřecí kung pao s rýží. Tak nějak mi to přišlo absolutně přiměřené k místnímu prostředí. K pití jsem využil nabídky - za 10,- korun k jídlu v době 11-14 hodin Kofola nebo Bonaqua. Skvělá nabídka!

Kung pao bylo na stůl dodáno rychle. Dva kopečky dobře uvařené a osolené rýže, dostatečná porce masa, buráků a omáčky. Že by v kung pau měla být zelenina? Podle tradičního receptu bych ji tam očekával, v podání hotelu Olympionik chyběla. Maso ale bylo chutné, buráků přiměřeně a omáčka byla dobrá. Výtku tak mohu mít spíše k použití názvu pokrmu, než k jeho chuti. Za 86,- korun to bylo jídlo určitě hodné doporučení. Chutné, servírováno teplé, porce přiměřená. Jak jsem se dověděl od častějších strávníků místní kuchyně, kvalita jídla je zde stálá a s obměňující se nabídkou denních jídel jsou spokojeni. Výtečná je prý zdejší domácí tatarka a smažák je prý vždy poctivý, ne ze zmraženého polotovaru. Zajímavá je možnost požádat k obědu zdarma o doplnění přílohy, za mé přítonosti v restauraci ji ale nikdo nevyužil.

Mám ve zvyku dávat si v každé restauraci kávu. A opravdu dobrou kávu hledám na Mělnicku zatím marně. Presso bylo nevýrazné. Klasický tuzemský, trochu nakyslý průměr.

Zážitek vysoké školy kulinářské v Olympioniku nečekejte, jít sem na jídlo každý den by mi ovšem nevadilo, stejně tak pozvat do Olympioniku kohokoliv na oběd. Vaří zde podle všeho v nejlepším slova smyslu dobře.

Olympionik jídlo

Cena/kvalita: 2

Hodně jsem uvažoval, zda dát za 1 nebo za 2. Vyšlo mi to na lepší dvojku. Kvalita je o něco nad průměrem, ceny jsou k tomu přiměřené. 24,- korun za polévku v denní nabídce, nejlevnější denní jídlo kolem šedesáti, sedmdesáti korun, širší nabídka jídel do stovky a jedno lepší kolem stopadesáti je odpovídající. Jídla z běžného jídelního lístku jsou cenově o třetinu až polovinu výš (masa od cca 130,- korun bez přílohy, česká klasika o něco méně). Přílohy od 25,- (hranolky, brambor) po grilovanou zeleninu za 79,-.Letní koktejly za 99,-, presso 29,-, káva latté 39,-, cola 29,-, gambrinus za 25,-. Nabídka široká, a co je třeba vyzdvihnout, pestrá. Vybere si opravdu každý.

Olympionik

Celkové hodnocení: 2

Dobře to ten Ruda dělá. Za přiměřené peníze velmi solidní jídla. Zaměření na obědy je trochu znát, ale to z pohledu hotelové restaurace v pořádku. Zřejmě to tak vyhovuje majiteli. Myslím že nikdo, kdo se zde na jídlo zastaví, nebude mít důvod ke stížnostem. Já sám nebudu mít problém se zde kdykoliv najíst. A v létě určitě vyzkouším pivko na terase.

PS: Omluvte špatnou kvalitu fotografií.

Přidat komentář

Zvýrazněné položky jsou povinné.

Přehled komentářů

  1. trapas (tonda, 30.11.2013 12:47:19) Odpovědět

    Já bych hrozně rád věděl, proč si myslíte, že můžete psát recenze. Očekával bych, že člověk, který se rozhodne něco hodnotit a zveřejňovat to, bude v daném oboru odborníkem, ale to mohu po přečtení Vašich výtvorů vyloučit. Mimochodem, zelenina do Kung - Paa nepatří. Vaše hodnocení je blábol - buráků přiměřeně, omáčka dobrá, maso chutné - co to je? To je opravdu recenze jak vyšitá. Vy máte vědět, jak to jídlo má správně chutnat, z jakých surovin, jak ty suroviny zpracovat a jak to celé servírovat, a pak to porovnat s tím, co dostanete. Kdyby Vám ty jídla, která hodnotíte, připravoval podobný odborník ,jako jste Vy odborník přes gastronomii, tak nemáte šanci přežít. Píšete kraviny, bez urážky. Pište o něčem, čemu rozumíte. Nebo jen napište, kde Vám chutná a proč, nebo nechutná a proč, ale neoznačujte to slovem recenze.

  2. Recenzenta bych se tedy zastal (Milan, 1.12.2013 19:17:48) Odpovědět

    Do Kung pao zelenina patří - http://cs.wikipedia.org/wiki/Kung-pao

  3. Pane Milane (tonda, 3.12.2013 1:40:00) Odpovědět

    To, že je něco uvedeno na wikipedii, neznamená, že je to pravda. A i kdyby tam ten recept byl správně, jako že není, tak se Vám ta recenze líbí? Z toho si uděláte obrázek o restauraci? Mě tam chybí úplně všechno důležitý a taky podpis.Ale tady to asi stejně nikdo nečte, tak je to jedno. Jen mi přijde divný, když se kdejaký amatér, rozhodne něco hodnotit a vydávat za odborné stanovisko, což by recenze měla být. A tohle je prostě blábol. Pán by to měl nazvat třeba: můj názor na restauraci xy, nebo moje zkušenost, nebo já nevím co, jen ne recenze. Co když se pán recenzent rozhodne, že je doktor a bude léčit ?

  4. Recenze (Jirka Antoš /isoutok.cz/, 3.12.2013 10:33:23) Odpovědět

    Dobrý den Tondo, díky za Váš kritický názor. recenze je psaná jako uživatelská, isoutok je blog, ne odborné médium. Název recenze se pro uživatelské hodnocení prostě vžil, byť máte pravdu, že správně by se toto slovo mělo používat například u vědeckých prací. Jenže recenze se dnes píšou na auta, domácí spotřebiče, kulturní akce a u toho všeho je hodnocení vždy do značné míry subjektivní. Stejně jako Vaše kritické hodnocení naší "recenze," přesto mě ani vteřinu nenapadne napsat, proč si myslíte že můžete hodnotit recnze :-).

    Jaký je podle Vás správný recept na Kung-pao? Mimochodem i v asii ho připravují vícero způsoby, většina z nich je vždy s levnou místní zeleninou. Kung-pao, pokud se nepletu, znamená v překladu "pražené maso" a označuje se tak celé spektrum pokrmů v asii.

    Pokud se autor rozhodne psát recenze na lékaře (ne léčit, to není přiměřené porovnání), nebo pokud se takové recenze rozhodnete psát vy, dáme jim zde na blogu prostor.

    isoutok.cz čtete minimálně vy, takže budeme psát s radostí dál :-). Už jenom proto, že i Vaše kritika může posunout tento blog dál. Přestože s počtem čtenářů, který výrazně přesahuje například tištenou podobu Mělnického deníku, jsme spokojeni.

  5. Tonda bude asi kuchař :-) (Honza Král, 3.12.2013 12:59:08) Odpovědět

    a dostal sprďáka, že do kungpaa nedal pórek. Jste jak malí kluci. Je na čtenáři, jak si článek vyhodnotí. A jestli se popisem jídla bude řídit při výběru kam zajde na oběd. Pište dál.

  6. 4. Pane Antoš (tonda, 5.12.2013 0:21:22) Odpovědět

    recenze je recenze, má splňovat nějaká kritéria a má ji psát někdo, kdo pro to má předpoklady, například odborné. Jak můžete hodnotit restaurace, jaké k tomu máte předpoklady, co o tom víte, kromě toho, že je navštěvujete? Že někdo píše recenze na auta, domácí spotřebiče, atd, není argument. A nemyslím si, že máte právo psát nepravdy, i když je to na blogu.
    Ani na vteřinu mě nenapadlo, že můžu hodnotit recenze. Protože kdyby to byla recenze, tak si ji se zájmem přečtu, nic víc, jelikož o sobě vím, že nemám vzdělání ani odborné znalosti, které by mi dovolovali myslet si něco takového. Ale to, co kriticky hodnotím, rozhodně není recenze. V tom se myslím shodneme. :))
    To, že tomu nerozumíte, dokazuje i Vaše další otázka: jaký je podle mě správný recept na Kung - Pao? 1. to musíte vědět, pokud chcete psát recenze.
    2. Není to tak, že je nějaký recept správný podle mě, ale že je recept správný podle toho, kdo to vymyslel. Až já vymyslím pokrm a nazvu ho, pak bude ten můj recept správný. 3. Kung - pao je kuřecí maso, rýžové víno, fermentovaná sojová omáčka, vejce, máčený rýžový škrob, pražené burské oříšky, sůl, sušené chilli papričky. Pokud jsem něco zapomněl, omlouvám se, ale určitě tam nepatří žádný pórek, ani jiná zelenina. 4. Vy, jako recenzent, máte vědět jaké suroviny, v jakých poměrech a jak zpracované mají být, jinak to přece nemůžete hodnotit.
    Další, k čemu se ještě chci vyjádřit, je Vaše zmínka o doktorech. To myslíte vážně? Když se já rozhodnu psát recenze na doktory, tak Vy mi tady dáte prostor? Komukoliv? Jak někdo může psát recenze na doktory? To musí být minimálně doktor, a asi hodně doktor, nebo se pletu?
    V případě, že máte víc čtenářů, než tištěná podoba Mělnického deníku, můžete tím spíše ublížit.
    A závěrem - hodnocení poslední restaurace, za 2, což je skoro nej, je velmi odvážné tvrzení.

  7. pro Tondu (Jiří Antoš (isoutok.cz), 5.12.2013 11:21:58) Odpovědět

    Zdravím Tondo,
    v názoru, zda je možné psát uživatelské recenze, se prostě neshodneme (mimochodem nejsem autorem, jsem jedním z redaktorů blogu.)
    Jak jsem uvedl, za Váš názor vám děkuji, byť ho nesdílím. A to včetně originálu receptu na kung-pao. Mimochodem, i chilli parpičky, které by do jídla patřili nasekané, tam podle mě nejsou. A chilli papričky jsou zeleninou.
    Děkujeme, že nás čtete.

  8. zkušenost, ne recenze (přítel, 8.12.2013 21:13:14) Odpovědět

    A kdo jsou prosím redaktoři tohoto webu? Všechno je zde nějak podivně anonymní. Kdopak ho opravdu provozuje?

    Mimochodem, byl jsem dvakrát v Olympioniku. Vždy večer, a to se mi z osvětlení míhaly mžitky před očima, světlo je velmi nepříjemné a studené. Když jsem požádal o vodu z vodovodu ke kávě, servírka odmítla, protože to prý mají zakázané. Tak to je pro mě vždy důkaz špatné restaurace a jeho majitele. Po druhé, měl jsem tam schůzku s klientem na jeho žádost, znovu už bych tam z vlastní vůle nešel, jsem si poručil horké maliny, složení: horké maliny, zmrzlina a šlehačka. Všechny složky v minimálním množství, jaké jsem nikdy nikde nedostal, přesto jsem platil jednu z nejvyšších cen vůbec. Jako bonus jsem měl možnost celou dobu návštěvy inhalovat cigaretový kouř, protože nemají oddělenou místnost pro nekuřáky. Po návratu domů jsem se musel celý vykoupat, umýt hlavu, co se dalo vyprat a ostatní svršky vyvětrat celou noc venku. Do Olympioniku již nehodlám jít, pokud možno nikdy.

  9. zkušenost (Tomáš Malina - iSoutok, 9.12.2013 10:42:50) Odpovědět

    Dobrý den příteli,
    samozřejmě máte pravdu. Jakákoliv recenze, test, zkušenost v oblastech, které se nedají měřit exaktní stupnicí je subjektivní. A tak je dobře, že jste pod článek přidal Vaši zkušenost.
    Redaktorů, pravidelných přispěvovatelů je pět, a míra jejich anonymimity je mnohem nižší, než Vaše ;-).


end is near

Kontakt

iSoutok.cz