Receze restaurace Na Pekárně - Čakovičky

Jediná restaurace, která se dostala mezi 100 nejlepších restaurací v zemi (psali jsme ZDE) a o které se dá s přivřením oka napsat, že je na Mělnicku. Nezklamala. Svou pověst potvrdila. Jídlo, prostředí, cena - ve všem jsme byli spokojeni.

Prostředí: 1

Jídlo: 1

Cena/kvalita: 1

Celkové hodnocení: 1

Prostředí: 1

Zvenku hezká, opravená budova, před vchodem nechybí dřevěný stojan na kola. Okolí vchodu čisté a upravené. V letních měsících rozšiřuje poměrně malou kapacitu hospůdky Na Pekárně dvůr s venkovním posezením. Nechybí dětský koutek. Budova nezáří žádnými “neony” dodavatelů piv a limonád. Uvnitř vládne jednoduchost, což je ke cti dojmu z restaurace. Dřevěné stoly, židle, lavice i podlaha. Jednoduché prostření, které koresponduje se záclonkami na oknech. Všude čisto. Vrchní, který zná stále hosty jménem. Ano, takhle to má vypadat.

Na Pekárně

Jídlo: 1

Nejen Maurerův žebříček restaurací nebo blogeři na “panu Cuketkovi” poslali hospůdku Na Pekárně mezi TOP podniky v zemi. K mimořádně pozitivnímu hodnocení se musím přidat i já. Restaurace nemá jídelní lístek. Má na tabuli křídou napsanou denní nabídku. Obsahuje cca desítku jídel a dvě až tři polévky. Menu je poskládané tak, aby i pro vybíravého hosta v nabídce něco bylo. Nechybí tedy vždy drůbež nebo ryba. Snad jen vegetarián by musel zůstat pouze u polévky. A u vepřových hodů, které hospůdka občas pořádá, by asi omdléval… Z nabídky vyzkoušíme koprovku s hovězím a knedlíkem, segedín s knedlíkem, bramboračku, domácí paštiku. Polévka je výtečná. Stejnoměrné kostičky brambor, mrkve, celeru, petržele, odpovídající porce lesních hub, výborné ochucení. Teda porce by mohla být klidně větší. Když člověku chutná, za chvíli je talíř prázdný… Domácí paštička zabalená ve slanině se (zřejmě) domácími houstičkami a doplněná o brusinky je rovněž výborná. Pevná, s hrubějšími kousky masa. Porce na předkrm je docela velká. Dva silné plátky by klidně posloužily jako celá večeře.

Na koprovku jsem se moc těšil. Toto tradiční jídlo vaří čím dál méně restaurací (i domácností). Pohled na tenké plátky hezkého kousku hovězího masa a domácí houskové knedlíky ve velké porci omáčky mi udělal radost již sám od sebe. A co teprve, když jsem se pustil do měkkého masa, nasládlé koprové omáčky (svíčkovou, koprovou i rajskou dělají prestižní restaurace poněkud více dosladka, než jsme z domácích podob zvyklí) a nadýchaných knedlíků. K chuti jídla nelze mít výhrad. Pan mistr Frič (3 roky šéfoval Pražskému kulinářskému institutu) se prostě ve svém řemesle vyzná. Snesl bych o jeden, dva knedlíky více, omáčky bylo opravdu dost a zbyla mi. Prý, když si řeknete, tak přílohu přidají zadarmo. Nezkoušel jsem. Vepřový segedín překvapil svou intenzivní chutí a hezkými kousky krásně udělaného masa. Houskové knedlíky samozřejmě stejné jako u koprovky. Platí to, co u prvního jídla - kdo nezná nebo není připraven na jinou chuť omáčky, než zná z domova nebo obvyklé podoby těchto jídel ve většině restaurací, bude intenzitou chuti překvapen. Zatímco doma většinou segedín ,,vylepšujeme” smetanou, zde to byla čistá, neředěná chuť zeleniny. Nemá cenu se více rozepisovat. Prostě pokud vyrazíte sem, báječně si pochutnáte. Chce se mi napsat: ,,Tak chutná Jídlo. Jídlo s velký J.” Mimochodem, z dezertů hodně hostů restaurace doporučuje povidlové taštičky na másle. Nezkoušel jsem, ale pokud nemáte rádi rozpuštěné máslo, bude podle jiných recenzentů lepší zvolit jiný dezert.

Domácí Paštička - Na Pekárně

Cena/kvalita: 1

Při placení vás potká další příjemné překvapení. Polévky kolem ,,tří pětek,” hlavní jídla (vč. koprovky, segedínu) 95,- korun, předkrmy kolem 80,- korun, Gambrinus za 25,-, Plzeň za 35,-, 1,5 litru vody ve džbánku 40,-, Cola apod. 25,-. A pak že kvalitní jídlo nemůže být za dobrou cenu. Může. Musí se jen chtít…

Celkové hodnocení: 1

Při hledání záporů mě napadá jediný. Pokud není venku teplo a je zavřeno posezení ve dvoře, je jím malá kapacita restaurace. Je tak lepší si místo u stolu předem telefonicky objednat. A také snad, že restaurace má pondělky a úterky zavřeno. Jíst zde je totiž silně návykové. Nejlépe uděláte, když to sami vyzkoušíte. Šéfkuchař a majitel hospůdky Václav Frič za svou kariéru prošel Alcronem, Café Imperialem, průhonickou Tvrzí a zmíněným PraKuLem. Mít ho na dosah je pro labužníky z Mělnicka výhrou.

Web: www.napekarne.com

Zdroj fotografií: www.napekarne.com

Přidat komentář

Zvýrazněné položky jsou povinné.


end is near

Kontakt

iSoutok.cz